2022. Een grimmig jaar?

Let op: digitale edities zijn veel milieuvriendelijker en veel goedkoper dan papieren versies.

Elk boek is op deze website als e-boek te koop voor maar 4 euro. En voor 25 euro heb je er zelfs 12. Het voordeel van e-boeken is dat je ze kunt lezen op een e-reader, maar ook op een smartphone, een laptop of een tablet. Nog afgezien van de enorme aanslag die papieren boeken doen op het milieu — en op verhuizers en erfgenamen — heeft digitaal lezen naast de gunstige prijs nog veel meer voordelen: je kunt lezen in het donker, je hoeft geen zware boeken mee te slepen, je kunt gemakkelijk passages of namen opzoeken en je kunt de letters groter of kleiner maken.

Grotere aantallen van zowel de e-boeken als de gedrukte versies (50 exemplaren of meer – dit mogen meerdere titels zijn) kunnen met een aanzienlijke korting rechtstreeks bij de uitgeverij besteld worden, via het contactformulier onderaan deze pagina.

andere boeken in

Maatschappij

Wat heet rechts

Wat is rechts eigenlijk? Haye van der Heyden, politiek rechts van het midden, schreef met dit boekje een persoonlijke inventarisatie van wat ‘rechts’ voor hem betekent en probeert er de waarde of het gevaar van in te schatten. Maakt rechts de wereld inderdaad lelijker en harder? Of juist niet?

Spreekrecht

Een grootvader spreekt in de rechtbank de moordenaar van zijn kleindochter toe, onverbloemd en keihard. Hij is eerlijk over zijn wraakgevoelens, maar beseft ook dat geen enkele straf voor de dader zijn verdriet zal kunnen verlichten. Hij wil hem daarom confronteren met wat hij heeft aangericht en eist dat de man weet wie de mensen zijn van wie hij het leven heeft verwoest. In de hoop dat dat zal rotten in zijn ziel. ‘Spreekrecht’ is een boekje met weinig tekst en voorzien van illustraties.

Wat staat er eigenlijk in die Grondwet?

Een uiterst eenvoudig boekje over de essentie van de Nederlandse Grondwet. Zijn wij ons bewust van welke rechten en plichten we wettelijk hebben? Dit kleine boekje haalt de essentie uit onze Grondwet, om alles wat voor een gewone burger niet interessant is over te slaan. De artikelen die wel gelezen moeten worden, zijn voorzien van luchtig commentaar en zelfs van kritiek. Want onze Grondwet is van ons allemaal en zal altijd weer aangepast moeten worden aan de tijd.

Ons kikkerlandje

De ontwikkeling van 175 jaar Nederland staat beknopt en luchtig beschreven in dit toegankelijke boekje. Er is veel gebeurd en veel veranderd. Ons kikkerlandje is weliswaar nog steeds ons kikkerlandje, maar wordt tegelijkertijd ook steeds meer een melting pot van verschillende culturen. Hoe komt het dat het land is geworden tot wat het nu is? Dit boekje is speciaal geschreven voor iedereen die de moderne geschiedenis van Nederland snel en gemakkelijk wil leren kennen en begrijpen.

Niet boos, niet wit

De gepensioneerde Sjon Suikerman wandelt elke dag door Amsterdam en geeft ondertussen zijn visie op de wereld om hem heen. Steeds vaker voelt hij zich een buitenstaander in eigen land, toch beschouwt hij zichzelf niet als een boze witte man, integendeel eigenlijk. Hij laat zich niet indelen en kiest geen partij, ook al lijkt het soms alsof hij daartoe gedwongen wordt. ‘Niet boos, niet wit’ is een beeldboek met foto’s van plekjes in Amsterdam.

Van klaag naar zwijg

Een al wat ouder wordende man verbaast zich over de veranderingen in de wereld om hem heen en vertrekt begin 2020 voor een tijdje naar Cambodja, om daar Engelse les te geven aan straatkinderen. Tijdens zijn verblijf ver weg krijgt hij overzicht over zijn leven en over de politieke en maatschappelijke situatie in zijn vaderland.

Contact

Vragen?

gebruik dit formulier

Stuur ons een bericht

Volg ons op social-media.