cover-vogelvrij-Ik heb je lief, mijn Nederlands

Download het inkijkexemplaar of koop het boek.

Ik heb je lief, mijn Nederlands

Nederlands is onze moedertaal. Hoe lang nog? Er komen steeds meer buitenlandse woorden die de Nederlandse vervangen en op social media gaat sowieso (Duits woord) al heel veel in het Engels. And that’s okay, you know. No sweat. Alles verandert altijd. Toch moeten we niet onderschatten hoe belangrijk onze eigen taal voor ons is. We wonen erin. We praten de hele dag met elkaar en uiten onze emoties vaak met taal. Dit boekje gaat over allerlei bijzonderheden van en speelse mogelijkheden met het Nederlands – van een verhaaltje dat uitsluitend uit spreekwoorden bestaat, tot onzintaal die je toch begrijpt, tot een idioot spelletje met het rijgen van woorden. Tussen alle gekkigheid door frist het ook weer even kort wat belangrijke kennis op met betrekking tot spelling, uitspraak en stijlfiguren. Een funboekje met een educatief tintje.

Titel: Ik heb je lief, mijn Nederlands
Auteur: Haye van der Heyden
ISBN E-boek: 978-90-8315-415-2
ISBN Paperback: 979-87-5697-109-5 (Kopen)
Productvorm: e-boek en paperback
Uitgever: Uitgeverij Vogelvrij

andere boeken in

Taal en schrijven

Outlines

Het belangrijkste element van alle gedramatiseerde vormen van entertainment is het verhaal. Hollywood is zo groot geworden omdat de Amerikaanse film bijna altijd narratief is, een verhaal vertelt, terwijl de Europese film vaak over een gevoel of een ervaring gaat. In dit boekje staan outlines, die de basis kunnen zijn van een te dramatiseren werk op het gebied van comedy en drama.
Uitgeverij Vogelvrij stelt zich ten doel een formatfabriekje te zijn en publiceert met het boekje Outlines wat verder uitgewerkte opzetjes voor audiovisuele drama- en comedyproducties.

Big Mother

Na een cyberaanval op alle banken wereldwijd, bestaat het geldsysteem opeens niet meer. Binnen een paar dagen is de bestaande openbare orde uitgewist en wordt overal geplunderd en gemoord. In het vestingstadje Naarden wordt een nieuwe maatschappij gesticht, waarbij de politieke macht in handen wordt gegeven van artificiële intelligentie. In deze nieuwe wereld vinden Sophie en André elkaar en proberen zij zich los te maken van de toenemende terreur van Big Mother, de zelflerende software die de wereld aan het overnemen is…

Een sitcom schrijven

Een onderhoudend en instructief boekje over het schrijven en aan de man brengen van een sitcom, het genre dat zich tussen theater en televisie in bevindt. Haye van der Heyden schreef er meer dan 400 afleveringen van. Wie humor maakt, staat naakt, stelt hij, omdat kritiek erop vaak zelfs juist zou getuigen van goede smaak. Hij doet een boekje open over de omroepwereld aan de ene kant en over de constructie van een plot en het bedenken van een grap aan de andere.

Mislukt schrijver

Ironisch relaas van een jongeman die ervan droomt een groot schrijver te worden. Er is alleen één probleem: hij schrijft niet. Dat dat de kans op literair succes aanzienlijk verkleint, daar is hij van bewust, maar eerst moet de zolder worden opgeruimd en de spoelbak van de wc worden gerepareerd. Hij gaat in therapie bij een therapeut die het anders aanpakt dan anders …

Contact

Vragen?

gebruik dit formulier

Stuur ons een bericht

Volg ons op social-media.