cover-vogelvrij-Ik heb je lief, mijn Nederlands

Download het inkijkexemplaar, koop het boek of koop een BoekDozijn

Ik heb je lief, mijn Nederlands

(ongeveer 1 uur en 30 minuten zuivere leestijd)

Nederlands is onze moedertaal. Hoe lang nog? Er komen steeds meer buitenlandse woorden die de Nederlandse vervangen en op social media gaat sowieso (Duits woord) al heel veel in het Engels. And that’s okay, you know. No sweat. Alles verandert altijd. Toch moeten we niet onderschatten hoe belangrijk onze eigen taal voor ons is. We wonen erin. We praten de hele dag met elkaar en uiten onze emoties vaak met taal. Dit boekje gaat over allerlei bijzonderheden van en speelse mogelijkheden met het Nederlands – van een verhaaltje dat uitsluitend uit spreekwoorden bestaat, tot onzintaal die je toch begrijpt, tot een idioot spelletje met het rijgen van woorden. Tussen alle gekkigheid door frist het ook weer even kort wat belangrijke kennis op met betrekking tot spelling, uitspraak en stijlfiguren. Een funboekje met een educatief tintje.

Titel: Ik heb je lief, mijn Nederlands
Auteur: Haye van der Heyden
ISBN E-boek: 978-90-8315-415-2
ISBN Paperback: 979-87-5697-109-5 (Kopen)
Productvorm: e-boek en paperback
Uitgever: Uitgeverij Vogelvrij

andere boeken in

Non-fictie & overig

In liefde en oorlog

De gebeurtenissen in de boeksical ‘In liefde en oorlog’ zijn in een andere toon gezet dan veel andere literaire producties over die tijd. De personages zijn niet slecht of goed en niet laf of dapper. Ze proberen te overleven, daar gaat het om. In het dagelijks leven groeit ondertussen het besef dat er iets onvoorstelbaars gaande is in de werkkampen in Duitsland. En zelfs in die krampachtige situatie kan een Duitse officier verliefd worden op een Nederlands meisje dat joods is….

Grafschennis

Drie Nederlandse oorlogsschepen worden op 27 februari 1942 in de Javazee tot zinken gebracht, met honderden slachtoffers tot gevolg. Stoker Jelle overleeft de aanval, verblijft de rest van de oorlog in een jappenkamp in Indië en keert dan terug naar Nederland. De wrakken liggen vervolgens decennia lang onaangeroerd op de bodem van de zee, maar blijken dan opeens verdwenen zijn. Het gerucht gaat dat ze voor hun waardevolle metalen verkocht zijn aan Chinese handelaren. Jelle zoekt een leven lang naar de waarheid…

Doris Day

Doris Day, de koningin van de showbusiness van weleer, deed toen ze begin vijftig was Hollywood versteld staan door resoluut uit het vak te stappen. ‘Het zonnestraaltje voor de vrachtwagenchauffeur’ had de reputatie een zondagskind te zijn, terwijl ze tot dat moment in haar leven met het ene drama na het andere was geconfronteerd. Het boekje is haar verhaal en een blik achter de schermen van een theatershow tegelijk.

Van klaag naar zwijg

Een al wat ouder wordende man verbaast zich over de veranderingen in de wereld om hem heen en vertrekt begin 2020 voor een tijdje naar Cambodja, om daar Engelse les te geven aan straatkinderen. Tijdens zijn verblijf ver weg krijgt hij overzicht over zijn leven en over de politieke en maatschappelijke situatie in zijn vaderland.

André Hazes

André Hazes senior – een dappere en bange man tegelijk, die in zijn teksten kwetsbaar durfde te zijn – vertelt kort en bondig zijn levensverhaal en legt daarmee uit waarom hij was wie hij was. De kern van zijn relaas wordt gevormd door een onzekerheid die hem zijn leven lang is blijven achtervolgen. Toch is hij blij met wat hij bereikt heeft…

Penthouse Zuidas

Wouter woont riant op de Zuidas, maar wil vertrekken uit Nederland en zet zijn appartement te koop. De eerste koper die zich aandient is de Marokkaanse Omar. Dat wordt niks, denkt Wouter. Omar raadt zijn gedachten en confronteert hem daarmee. De mannen besluiten man en paard te noemen. En dan is er ook nog een vrouw die toevallig met beide mannen te maken heeft.

Vrij vrij

Monogamie is de norm in de meeste huwelijken. Erna en Frits erkennen echter hun behoeftes en zien in dat de aantrekkelijkheid van een kortstondige minnaar of minnares geen ontkenning van hun onderlinge liefde hoeft te zijn.

Contact

Vragen?

gebruik dit formulier

Stuur ons een bericht

Volg ons op social-media.