cover-vogelvrij-André Hazes

Download het inkijkexemplaar, koop het boek of koop een BoekDozijn

Minibiografie

André Hazes

(ongeveer 1 uur en 20 minuten zuivere leestijd)

André Hazes senior – een dappere en bange man tegelijk, die in zijn teksten kwetsbaar durfde te zijn – vertelt kort en bondig zijn levensverhaal en legt daarmee uit waarom hij was wie hij was. De kern van zijn relaas wordt gevormd door een onzekerheid die hem zijn leven lang is blijven achtervolgen. Het gevoel van minder waard zijn dan een ander heeft hem vechtlust gegeven, maar ook ondergedompeld in diepe depressie – het was zijn bron, maar ook zijn valkuil. De bevestiging van succes en de ontspanning die de alcohol hem bood hielden hem op de been, tot lichaam en geest het niet meer aankonden en een ontluisterend einde zich aandiende. Toch is hij blij met wat hij bereikt heeft…

Titel: André Hazes
Auteur: Haye van der Heyden
ISBN E-boek: 978-90-8311-587-0
ISBN Paperback: 979-87-2783-370-4 (Kopen bij Amazon)
Productvorm: e-boek en paperback
Uitgever: Uitgeverij Vogelvrij

WAT ANDEREN ZEGGEN OVER

André Hazes

Marian Visser van KlaarwaterRecensie op 50plusser.nl
Lees verder
André Hazes vanuit de hemel vormt een eerbetoon aan de zanger van het levenslied, de dit jaar 70 jaar zou worden. In deze novelle laat van der Heyden de volkszanger vertellen wat hem zo bang en onzeker maakte. En waarom hij toch elke keer weer als opgejaagd wild het podium beklom.
"André Hazes was een dappere en bange man tegelijk, die in zijn teksten kwetsbaar durfde te zijn. Het gevoel van minder waard zijn dan een ander heeft hem vechtlust gegeven maar helaas ook ondergedompeld in diepe depressies."
Lees de hele review op 50plusser.nl

andere boeken in

Non-fictie & overig

Van klaag naar zwijg

Een al wat ouder wordende man verbaast zich over de veranderingen in de wereld om hem heen en vertrekt begin 2020 voor een tijdje naar Cambodja, om daar Engelse les te geven aan straatkinderen. Tijdens zijn verblijf ver weg krijgt hij overzicht over zijn leven en over de politieke en maatschappelijke situatie in zijn vaderland.

Penthouse Zuidas

Wouter woont riant op de Zuidas, maar wil vertrekken uit Nederland en zet zijn appartement te koop. De eerste koper die zich aandient is de Marokkaanse Omar. Dat wordt niks, denkt Wouter. Omar raadt zijn gedachten en confronteert hem daarmee. De mannen besluiten man en paard te noemen. En dan is er ook nog een vrouw die toevallig met beide mannen te maken heeft.

Vrij vrij

Monogamie is de norm in de meeste huwelijken. Erna en Frits erkennen echter hun behoeftes en zien in dat de aantrekkelijkheid van een kortstondige minnaar of minnares geen ontkenning van hun onderlinge liefde hoeft te zijn.

Contact

Vragen?

gebruik dit formulier

Stuur ons een bericht

Volg ons op social-media.