cover-vogelvrij-André Hazes

Download het inkijkexemplaar of koop het boek.

André Hazes

Minibiografie

André Hazes senior – een dappere en bange man tegelijk, die in zijn teksten kwetsbaar durfde te zijn – vertelt kort en bondig zijn levensverhaal en legt daarmee uit waarom hij was wie hij was. De kern van zijn relaas wordt gevormd door een onzekerheid die hem zijn leven lang is blijven achtervolgen. Het gevoel van minder waard zijn dan een ander heeft hem vechtlust gegeven, maar ook ondergedompeld in diepe depressie – het was zijn bron, maar ook zijn valkuil. De bevestiging van succes en de ontspanning die de alcohol hem bood hielden hem op de been, tot lichaam en geest het niet meer aankonden en een ontluisterend einde zich aandiende. Toch is hij blij met wat hij bereikt heeft…

Titel: André Hazes
Auteur: Haye van der Heyden
ISBN E-boek: 978-90-8311-587-0
ISBN Paperback: 979-87-2783-370-4 (Kopen)
Productvorm: e-boek en paperback
Uitgever: Uitgeverij Vogelvrij

WAT ANDEREN ZEGGEN OVER

André Hazes

Marian Visser van KlaarwaterRecensie op 50plusser.nl
Lees verder
André Hazes vanuit de hemel vormt een eerbetoon aan de zanger van het levenslied, de dit jaar 70 jaar zou worden. In deze novelle laat van der Heyden de volkszanger vertellen wat hem zo bang en onzeker maakte. En waarom hij toch elke keer weer als opgejaagd wild het podium beklom.
"André Hazes was een dappere en bange man tegelijk, die in zijn teksten kwetsbaar durfde te zijn. Het gevoel van minder waard zijn dan een ander heeft hem vechtlust gegeven maar helaas ook ondergedompeld in diepe depressies."
Lees de hele review op 50plusser.nl

andere boeken in

Biografieën

27 april 1967

Op de dag dat kroonprins Willem Alexander wordt geboren, krijgt de tienjarige Boris Brinker te horen dat zijn vader de testpiloot door eigen falen is omgekomen in een dramatische crash op de Filipijnen. Een paar maanden later wordt hij op kostschool gedaan en is het alsof hij wordt gestraft voor wat zijn vader gedaan heeft. Vele jaren later komt Boris, die zijn draai in het leven nooit heeft kunnen vinden, bij toeval op de Filipijnen terecht en dient zich een andere dan de gangbare verklaring voor het ongeluk aan…

Dappere schijtlijster

Dit boekje behandelt onomwonden het zeer persoonlijke verhaal van de schrijver, die zich direct tot de lezer richt en vertelt over zijn lastige jeugd en zijn verwarrende avonturen als acteur en cabaretier. De hoofdpersoon is iemand die aanvankelijk volkomen beheerst wordt door gevoelens, met allerlei psychosomatische klachten tot gevolg, maar naarmate de jaren vorderen ‘verstandiger’ wordt. De ratio wint uiteindelijk van de emotie. De dappere schijtlijster concludeert wat een mens is: een computer met gevoel.

Doris Day

Doris Day, de koningin van de showbusiness van weleer, deed toen ze begin vijftig was Hollywood versteld staan door resoluut uit het vak te stappen. ‘Het zonnestraaltje voor de vrachtwagenchauffeur’ had de reputatie een zondagskind te zijn, terwijl ze tot dat moment in haar leven met het ene drama na het andere was geconfronteerd. Het boekje is haar verhaal en een blik achter de schermen van een theatershow tegelijk.

Contact

Vragen?

gebruik dit formulier

Stuur ons een bericht

Volg ons op social-media.