cover-vogelvrij-Seks met Stanley

Download het inkijkexemplaar, koop het boek of koop een BoekDozijn

Komedie

Seks met Stanley

(ongeveer 2 uur en 20 minuten zuivere leestijd)

Een vrouw van in de zestig met autonoom seksuele verlangens, de veertiger die voor haar echtgenoot kiest maar tegen de moraliteit van het huwelijk, het jonge meisje dat kritisch staat tegenover haar biologische rechten en plichten en er een wetenschappelijke experiment van maakt, alsmede twee moderne lesbiennes die de zoon van een van de twee inzetten voor gezamenlijk nageslacht.

Waterflessenbezorger Stanley krijgt door een vreemde samenloop van omstandigheden met vier zeer uiteenlopende personen tegelijk verhoudingen die op net zo uiteenlopende manieren iets met seks te maken hebben. Hij houdt het hoofd koel en slaat zich er dapper doorheen. Eind goed, al goed. Alleen is hij wel een beetje moe geworden van al die verwikkelingen. Om niet te zeggen: kapot.

Waar gaat onze tijd over? Dat kunnen we bijna zelf niet overzien. Het belangrijkste verschil met honderd jaar geleden is dat we niet meer in God geloven en dat de man de baas niet meer is. Sinds de uitvinding van de voorbehoedsmiddelen – niet veel langer dan een halve eeuw geleden – is de rol van de vrouw ingrijpend aan het verschuiven. En daarmee die van de man. Met verwarring voor beide seksen tot gevolg. Vrouwen moeten zichzelf geheel opnieuw uitvinden en mannen dus ook. Het leven gaat immers niet meer vanzelf, zoals vroeger, toen de komst van nageslacht op jonge leeftijd voor vrouwen definitief bepalend was voor het verdere verloop van het leven. Ze moeten ze alles nu zelf ter hand nemen. Daarmee zijn de mannen hun vanzelfsprekend dominante rol kwijt.

Seks met Stanley is een Woody Allen-achtige zedenschets die die een actueel tijdsbeeld geeft van de moderne vrouw en haar behoeftes en daarbij mild knabbelt aan de moraal, zoals het hoort in komedies – om de wereld een minuscuul millimetertje verder brengen.

Titel: Seks met Stanley
Auteur: Gijs Muller
ISBN E-boek: 978-90-8305-587-9
ISBN Paperback: 979-87-2969-226-2 (Kopen bij Amazon)
Productvorm: e-boek en paperback
Uitgever: Uitgeverij Vogelvrij

Wat anderen zeggen over Seks met Stanley

andere boeken in

Komedie & satire

Liever een hond

Naar aanleiding van de eerste aanzet tot het bedenken van een plot aan de tafel van het programma Koffietijd van RTL 4 op 7 januari 2021 schreef Gijs Muller Liever een hond, over een verlaten vrouw die na half Tinder te hebben afgedate toch maar besluit een viervoeter als levensgezel te nemen. En vanaf het moment dat die kogel door de kerk is en zij zich overgeeft aan de gedachte dat er nou eenmaal geen normale mannen bestaan, loopt alles dan toch weer net anders dan ze gedacht had….

Dame Blanche

Een tragikomedie over de schuchtere, androgyne bibliothecaris Jan Anne, die bij zijn geboorte een paar dagen de helft van een tweeling was. Door een toevallige samenloop van omstandigheden doet hij als vrouw auditie voor host van een talkshow op televisie. Hij krijgt de baan en het blijkt een groot succes.

Melaats

Na 25 jaar huwelijk, heeft zijn meisje een ander, een vrouw nota bene. Hij verlaat huis en haar en als zich de kans aandient de politieke arena te betreden, grijpt hij die met beide handen aan. Maar dan gaat het mis. In een interview met een ziekenomroep zegt hij iets wat hij beter niet had kunnen zeggen…

Contact

Vragen?

gebruik dit formulier

Stuur ons een bericht

Volg ons op social-media.