cover-vogelvrij-Doris Day

Download het inkijkexemplaar, koop het boek of koop een BoekDozijn

Doris Day

vanuit de hemel

(ongeveer 1 uur en 20 minuten zuivere leestijd)

Doris Day, geboren als Doris Kappelhoff, is bijna honderd geworden. De koningin van de showbusiness van de eerste decennia na de tweede wereldoorlog deed toen ze begin vijftig was Hollywood versteld staan door resoluut en voor altijd uit het vak te stappen. ‘Het zonnestraaltje voor de vrachtwagenchauffeur’, zoals ze destijds genoemd werd, had de reputatie een zorgeloos zondagskind te zijn, terwijl ze tot dat moment in haar leven met het ene drama na het andere was geconfronteerd. Vanuit de hemel kijkt ze met plezier en weemoed terug op een gala-avond in de jaren zeventig die gepresenteerd wordt door Rock Hudson, waarin ze samen met hem haar leven en loopbaan langsloopt en uiteindelijk wereldkundig maakt dat ze nooit meer zal acteren, dansen of zingen. Het boekje is haar verhaal en een blik achter de schermen van een theatershow tegelijk.

Titel: Doris Day
Auteur: Geertje Geerlings
ISBN E-boek: 978-90-8321-575-4
ISBN Paperback: 978-90-8321-576-1 (Kopen)
Productvorm: e-boek en paperback
Uitgever: Uitgeverij Vogelvrij

andere boeken in

Overig

Wat staat er eigenlijk in die Grondwet?

Een uiterst eenvoudig boekje over de essentie van de Nederlandse Grondwet. Zijn wij ons bewust van welke rechten en plichten we wettelijk hebben? Dit kleine boekje haalt de essentie uit onze Grondwet, om alles wat voor een gewone burger niet interessant is over te slaan. De artikelen die wel gelezen moeten worden, zijn voorzien van luchtig commentaar en zelfs van kritiek. Want onze Grondwet is van ons allemaal en zal altijd weer aangepast moeten worden aan de tijd.

Ons kikkerlandje

De ontwikkeling van 175 jaar Nederland staat beknopt en luchtig beschreven in dit toegankelijke boekje. Er is veel gebeurd en veel veranderd. Ons kikkerlandje is weliswaar nog steeds ons kikkerlandje, maar wordt tegelijkertijd ook steeds meer een melting pot van verschillende culturen. Hoe komt het dat het land is geworden tot wat het nu is? Dit boekje is speciaal geschreven voor iedereen die de moderne geschiedenis van Nederland snel en gemakkelijk wil leren kennen en begrijpen.

Een sitcom schrijven

Een onderhoudend en instructief boekje over het schrijven en aan de man brengen van een sitcom, het genre dat zich tussen theater en televisie in bevindt. Haye van der Heyden schreef er meer dan 400 afleveringen van. Wie humor maakt, staat naakt, stelt hij, omdat kritiek erop vaak zelfs juist zou getuigen van goede smaak. Hij doet een boekje open over de omroepwereld aan de ene kant en over de constructie van een plot en het bedenken van een grap aan de andere.

2022. Een grimmig jaar?

Een persoonlijk overzicht van het afgelopen jaar: 2022. Een grimmig jaar? van Haye van der Heyden, waarin de belangrijkste gebeurtenissen van 2022 staan beschreven. Van de zich misdragende Ali B. naar oorlogsmisdadiger Poetin, van de democratie die trilt die op haar grondvesten naar Linda de Mol die zich uit schaamte verbergt en van de successen op de Olympische winterspelen tot de genadeklap van Lionel Messi op de WK voetbal.

Niet boos, niet wit

De gepensioneerde Sjon Suikerman wandelt elke dag door Amsterdam en geeft ondertussen zijn visie op de wereld om hem heen. Steeds vaker voelt hij zich een buitenstaander in eigen land, toch beschouwt hij zichzelf niet als een boze witte man, integendeel eigenlijk. Hij laat zich niet indelen en kiest geen partij, ook al lijkt het soms alsof hij daartoe gedwongen wordt. ‘Niet boos, niet wit’ is een beeldboek met foto’s van plekjes in Amsterdam.

Grafschennis

Drie Nederlandse oorlogsschepen worden op 27 februari 1942 in de Javazee tot zinken gebracht, met honderden slachtoffers tot gevolg. Stoker Jelle overleeft de aanval, verblijft de rest van de oorlog in een jappenkamp in Indië en keert dan terug naar Nederland. De wrakken liggen vervolgens decennia lang onaangeroerd op de bodem van de zee, maar blijken dan opeens verdwenen zijn. Het gerucht gaat dat ze voor hun waardevolle metalen verkocht zijn aan Chinese handelaren. Jelle zoekt een leven lang naar de waarheid…

Ik heb je lief, mijn Nederlands

We moeten niet onderschatten hoe belangrijk onze taal voor ons is. We praten de hele dag met elkaar en uiten er onze emoties mee. Dit speelse boekje gaat over het Nederlands, met allerlei gekke dingen – van een verhaaltje dat uitsluitend uit spreekwoorden bestaat, tot onzintaal die je toch begrijpt, tot een idioot spelletje met woorden – en het behandelt tussendoor ook even wat lastige spellings- en uitspraakkwesties. Een funboekje met een educatief tintje.

Van klaag naar zwijg

Een al wat ouder wordende man verbaast zich over de veranderingen in de wereld om hem heen en vertrekt begin 2020 voor een tijdje naar Cambodja, om daar Engelse les te geven aan straatkinderen. Tijdens zijn verblijf ver weg krijgt hij overzicht over zijn leven en over de politieke en maatschappelijke situatie in zijn vaderland.

Niet de moffen maar de mensen

Het verhaal van de zoon van een NSB’er die er in de loop van zijn leven achter komt dat hij misschien nog wel fouter is dan zijn vader. Mensen wijzen naar elkaar en naar het verleden – leert hij – het zou waarschijnlijk beter zijn als ze beseffen dat het daar uiteindelijk niet veel mee te maken heeft. Het waren niet de moffen, het zijn de mensen.

André Hazes

André Hazes senior – een dappere en bange man tegelijk, die in zijn teksten kwetsbaar durfde te zijn – vertelt kort en bondig zijn levensverhaal en legt daarmee uit waarom hij was wie hij was. De kern van zijn relaas wordt gevormd door een onzekerheid die hem zijn leven lang is blijven achtervolgen. Toch is hij blij met wat hij bereikt heeft…

Penthouse Zuidas

Wouter woont riant op de Zuidas, maar wil vertrekken uit Nederland en zet zijn appartement te koop. De eerste koper die zich aandient is de Marokkaanse Omar. Dat wordt niks, denkt Wouter. Omar raadt zijn gedachten en confronteert hem daarmee. De mannen besluiten man en paard te noemen. En dan is er ook nog een vrouw die toevallig met beide mannen te maken heeft.

Vrij vrij

Monogamie is de norm in de meeste huwelijken. Erna en Frits erkennen echter hun behoeftes en zien in dat de aantrekkelijkheid van een kortstondige minnaar of minnares geen ontkenning van hun onderlinge liefde hoeft te zijn.

Contact

Vragen?

gebruik dit formulier

Stuur ons een bericht

Volg ons op social-media.