cover-vogelvrij-Een sitcom schrijven

Download het inkijkexemplaar of koop het boek.

Een sitcom schrijven

Bijvoorbeeld: Kinderen geen bezwaar

Een onderhoudend en instructief boekje over het schrijven en aan de man brengen van een sitcom, het genre dat zich tussen theater en televisie in bevindt. Het wordt opgenomen met publiek, heeft een vaste lengte en kent geen ontwikkeling in de karakters. Haye van der Heyden schreef er meer dan 400 afleveringen van. Hij begon met In de Vlaamsche Pot in de jaren negentig van de vorig eeuw en eindigde met het na 212 afleveringen gestopte Kinderen geen bezwaar. Wie humor maakt, staat naakt, stelt hij, omdat kritiek erop eenvoudig is en vaak zelfs juist zou getuigen van goede smaak. Hij doet een uitvoerig boekje open over de omroepwereld en de commerciële televisie aan de ene kant en over de constructie van een plot en het bedenken van een grap aan de andere. In het boekje is een uitgeschreven script opgenomen dat de schrijver voorzien heeft van aantekeningen.

Titel: Een sitcom schrijven
Auteur: Haye van der Heyden
ISBN E-boek: 978-90-8331-020-6
ISBN Paperback: 978-90-8329-139-0 (Kopen)
Productvorm: e-boek en paperback
Uitgever: Uitgeverij Vogelvrij

andere boeken in

Taal en schrijven

Outlines

Het belangrijkste element van alle gedramatiseerde vormen van entertainment is het verhaal. Hollywood is zo groot geworden omdat de Amerikaanse film bijna altijd narratief is, een verhaal vertelt, terwijl de Europese film vaak over een gevoel of een ervaring gaat. In dit boekje staan outlines, die de basis kunnen zijn van een te dramatiseren werk op het gebied van comedy en drama.
Uitgeverij Vogelvrij stelt zich ten doel een formatfabriekje te zijn en publiceert met het boekje Outlines wat verder uitgewerkte opzetjes voor audiovisuele drama- en comedyproducties.

Big Mother

Na een cyberaanval op alle banken wereldwijd, bestaat het geldsysteem opeens niet meer. Binnen een paar dagen is de bestaande openbare orde uitgewist en wordt overal geplunderd en gemoord. In het vestingstadje Naarden wordt een nieuwe maatschappij gesticht, waarbij de politieke macht in handen wordt gegeven van artificiële intelligentie. In deze nieuwe wereld vinden Sophie en André elkaar en proberen zij zich los te maken van de toenemende terreur van Big Mother, de zelflerende software die de wereld aan het overnemen is…

Mislukt schrijver

Ironisch relaas van een jongeman die ervan droomt een groot schrijver te worden. Er is alleen één probleem: hij schrijft niet. Dat dat de kans op literair succes aanzienlijk verkleint, daar is hij van bewust, maar eerst moet de zolder worden opgeruimd en de spoelbak van de wc worden gerepareerd. Hij gaat in therapie bij een therapeut die het anders aanpakt dan anders …

Ik heb je lief, mijn Nederlands

We moeten niet onderschatten hoe belangrijk onze taal voor ons is. We praten de hele dag met elkaar en uiten er onze emoties mee. Dit speelse boekje gaat over het Nederlands, met allerlei gekke dingen – van een verhaaltje dat uitsluitend uit spreekwoorden bestaat, tot onzintaal die je toch begrijpt, tot een idioot spelletje met woorden – en het behandelt tussendoor ook even wat lastige spellings- en uitspraakkwesties. Een funboekje met een educatief tintje.

Contact

Vragen?

gebruik dit formulier

Stuur ons een bericht

Volg ons op social-media.