cover-vogelvrij-Penthouse Zuidas

Download het inkijkexemplaar, koop het boek of koop een BoekDozijn

Roman

Penthouse Zuidas

(ongeveer 1 uur en 45 minuten zuivere leestijd)

Een Hollandse yup en een Marokkaanse Nederlander in gevecht om meer dan waar het om gaat.

Wouter woont riant op de Zuidas, maar wil vertrekken uit Nederland. Het is zijn land niet meer. Hij zet zijn prachtige penthouse te koop en de eerste koper die zich aandient is de Marokkaanse Omar. Dat wordt niks, denkt Wouter, die kan het appartement vast niet betalen en als hij dat wel kan zal het wel met drugsgeld zijn. Omar raadt zijn gedachten en confronteert hem daarmee. De mannen besluiten man en paard te noemen. Veel hebben ze niet te verliezen tenslotte. De een is zijn land toch al kwijt, vindt hij zelf, de ander wordt toch al vaak bekeken alsof hij een misdadiger is, weet hij.

En dan is er ook nog een vrouw die toevallig met beide mannen te maken heeft.

Wouter verkoopt Omar uiteindelijk zijn appartement en vertrekt naar Frankrijk, omdat hij genoeg heeft van Nederland. Dat valt hem niet mee. Nu is hij opeens de buitenlander en nu wordt hij opeens regelmatig aangekeken alsof hij een vies beest is. Het kost moeite, maar uiteindelijk keert hij terug naar Amsterdam en probeert hij zijn penthouse weer terug te kopen. Omar zegt dat daar altijd over te praten is, maar hij zat het hem niet gemakkelijk maken. Zaken zijn zaken tenslotte en bezit is bezit.

Penthouse Zuidas zet alles scherp, neemt geen blad voor de mond en laat het debat zijn wat het zijn moet: een debat en niet meer dan dat.

Titel: Penthouse Zuidas
Auteur: Sjoerd Zuidzee
ISBN E-boek: 978-90-8305-585-5
ISBN Paperback: 979-87-2973-717-8 (Kopen bij Amazon)
Productvorm: e-boek en paperback
Uitgever: Uitgeverij Vogelvrij

andere boeken in

Non-fictie & overig

Van klaag naar zwijg

Een al wat ouder wordende man verbaast zich over de veranderingen in de wereld om hem heen en vertrekt begin 2020 voor een tijdje naar Cambodja, om daar Engelse les te geven aan straatkinderen. Tijdens zijn verblijf ver weg krijgt hij overzicht over zijn leven en over de politieke en maatschappelijke situatie in zijn vaderland.

André Hazes

André Hazes senior – een dappere en bange man tegelijk, die in zijn teksten kwetsbaar durfde te zijn – vertelt kort en bondig zijn levensverhaal en legt daarmee uit waarom hij was wie hij was. De kern van zijn relaas wordt gevormd door een onzekerheid die hem zijn leven lang is blijven achtervolgen. Toch is hij blij met wat hij bereikt heeft…

Vrij vrij

Monogamie is de norm in de meeste huwelijken. Erna en Frits erkennen echter hun behoeftes en zien in dat de aantrekkelijkheid van een kortstondige minnaar of minnares geen ontkenning van hun onderlinge liefde hoeft te zijn.

Contact

Vragen?

gebruik dit formulier

Stuur ons een bericht

Volg ons op social-media.