cover-vogelvrij-Waarom bestaat het leven?

Download het inkijkexemplaar of koop het boek.

Waarom bestaat het leven?

Met filmpjes en over klassieke muziek

In de ‘Waarom bestaat het leven?’ heeft Bing van tien jaar oud een platgereden duif op straat zien liggen, bedenkt zich dat hij ook ooit doodgaat en vraagt zich af waar het leven eigenlijk voor is. Iedereen om hem heen heeft het te druk om antwoord te geven op zulke lastige vragen, totdat hij in het park een man met een omgekeerde pan op zijn hoofd tegenkomt, die zegt dat hij er meer van weet. Omdat Bing even afgeleid wordt door een ijscoman die net langs komt, verliest hij de man uit het oog voordat die de antwoorden op zijn vragen heeft kunnen gegeven. Bing begint een zoektocht naar deze vreemde figuur en via social media vraagt hij zijn vrienden en familie hem te helpen. Uiteindelijk vindt hij de man en krijgt hij antwoord. ‘Waarom bestaat het leven?’ is een boekje over leven, dood en klassieke muziek.

Titel: Waarom bestaat het leven?
Auteur: Sjoerd Zuidzee
ISBN: 978-90-833828-6-9
Productvorm: e-boek
Uitgever: Uitgeverij Vogelvrij

andere boeken in

Jeugd

Strontgezellig

Poep is belangrijk voor ons. Als je gezond bent, poep je goed. Dan werkt je lichaam zoals het moet. Dit boekje gaat over poepen en scheten laten en al dat soort dingen en leert je bijvoorbeeld hoe je een scheet kunt laten zodat niemand weet dat jij dat was. Daar zijn trucjes voor. Vooral is dit gewoon een funboekje, omdat poep ook iets is om te lachen. Dat is altijd zo geweest en dat zal altijd zo blijven.

De Engelse prins uit Engeland

Een Engelse prins uit Engeland ontmoet Roosje, de aangenomen dochter van de banketbakker, die als baby ooit te vondeling is gelegd. De banketbakker wil haar wel slijten aan die prins. En dan lekker mee naar Engeland om daar rijk te worden! Kassa! Ondertussen maken we kennis met kwakzalver dokter Dokter en zijn vriend Kootje Nijn, die ook een oogje heeft op Roosje… De Engelse prins uit Engeland is een doe-het-zelf-boekiscal, een verhaal met rijmpjes waar je op allerlei manieren muziek en geluiden bij kunt maken.

Roderik & Fatima

Het verhaal van de liefde tussen de negentienjarige kakker Roderik en de vijftienjarige Turkse Fatima, die van huis uit is voorbestemd om te trouwen met een door haar vader voorgestelde man. De relatie veroorzaakt veel emoties in twee nog steeds strikt van elkaar gescheiden groepen Nederlanders. Iedereen behalve Fatima’s hartsvriend, de heimelijk homoseksuele Berat, raadt ze af met elkaar verder te gaan – daar komt alleen maar ellende van. En die komt er dan ook…

Het grote water van de zee

Een interactief voorleesboekje over de zee, voorzien van filmpjes, voor kinderen van ongeveer zes jaar. Het speciaal voor dit boekje onder water gedraaide materiaal kan worden ingestart door met een smartphone in het boekje afgedrukte QR codes te scannen. Daar beneden, heel diep of iets minder diep, bevindt zich een oneindige pracht van kleurrijk leven en onverwachte wonderen, waarbij in deze verkenningstocht vooral de inktvissen een grote rol spelen.

Sprookjes 2.0

Is sprookjes 2.0 voor kinderen? Ja zeker. Of is het voor volwassenen? Absoluut. Het is voor iedereen. Het zijn de komische en moderne versies van de klassieke sprookjes – om te lezen en om vóór te lezen – die zo verhaald worden dat ze echt gebeurd zouden kunnen zijn: Sneeuwwitje is niet dood maar in coma, de heks in Hans en Grietje is te ijdel om een bril op te zetten en Blauwbaard is een psychopathische serial killer.

Contact

Vragen?

gebruik dit formulier

Stuur ons een bericht

Volg ons op social-media.