cover-vogelvrij-Dame Blanche

Download het inkijkexemplaar, koop het boek of koop een BoekDozijn

tragikomedie

Dame Blanche

(ongeveer 2 uur zuivere leestijd)

Dame Blanche is een tragikomedie over de schuchtere, androgyne bibliothecaris Jan Anne, die bij zijn geboorte een paar dagen de helft van een tweeling was. Door een toevallige samenloop van omstandigheden doet hij als vrouw auditie voor host van een talkshow op televisie. Hij krijgt de baan en het blijkt een groot succes, waarmee hij zijn zo vroeg gestorven tweelingzusje alsnog een bestaan geeft. Jan Anne wordt meegesleurd in de maalstroom van de roem, tot hij zich realiseert dat zij niet meer terug kan naar hij. Om zijn oude leven terug te krijgen, moet hij iets verzinnen. Dame Blanche gaat over schuldgevoel, identiteit, beroemd zijn en alles wat daarbij hoort.

Titel: Dame Blanche
Auteur: Gijs Muller
ISBN E-boek: 978-90-8305-583-1
ISBN Paperback: 979-87-2967-590-6 (Kopen bij Amazon)
Productvorm: e-boek en paperback
Uitgever: Uitgeverij Vogelvrij

WAT ANDEREN ZEGGEN OVER

Dame Blanche

Lisa het boekenmeisjeReview op haar blog
Lees verder
Eigenlijk gaat het boek over een toevallige samenloop van omstandigheden, een beetje dwang om buiten je comfort zone te komen en een chagrijnige dame die zichzelf opoffert. Het was een plezierig boek om te lezen (ook al klink ik hierboven erg kritisch) en ik ben benieuwd naar ander werk van Gijs Muller en de overige auteurs van Vogelvrij.
Lees de hele review op watlisaleest

andere boeken in

Komedie & satire

Gedoe

Kluchtige komedie over de innige vriendschap tussen de heteroseksuele vrouwenliefhebber Maas en de homoseksuele Onno die elkaar toevallig in Londen ontmoeten en die, samen met Pamela en haar beste vriendin Carol, volledig in elkaars levens verstrikt raken. En En als ze dan uiteindelijk met z’n allen naar Ibiza gaan, loopt alles definitief uit de hand…

Liever een hond

Naar aanleiding van de eerste aanzet tot het bedenken van een plot aan de tafel van het programma Koffietijd van RTL 4 op 7 januari 2021 schreef Gijs Muller Liever een hond, over een verlaten vrouw die na half Tinder te hebben afgedate toch maar besluit een viervoeter als levensgezel te nemen. En vanaf het moment dat die kogel door de kerk is en zij zich overgeeft aan de gedachte dat er nou eenmaal geen normale mannen bestaan, loopt alles dan toch weer net anders dan ze gedacht had….

Seks met Stanley

Stanley is een sympathieke waterflessenbezorger, die door een vreemde samenloop van omstandigheden met vier zeer uiteenlopende personen tegelijk verhoudingen krijgt die op net zo uiteenlopende manieren iets met seks te maken hebben.

Melaats

Na 25 jaar huwelijk, heeft zijn meisje een ander, een vrouw nota bene. Hij verlaat huis en haar en als zich de kans aandient de politieke arena te betreden, grijpt hij die met beide handen aan. Maar dan gaat het mis. In een interview met een ziekenomroep zegt hij iets wat hij beter niet had kunnen zeggen…

Contact

Vragen?

gebruik dit formulier

Stuur ons een bericht

Volg ons op social-media.