Veelgestelde vragen

Vragen over het abonnement

Uitgeverij Vogelvrij publiceert elke maand een nieuw boek speciaal voor abonnees. Soms vermakelijk, soms romantisch, soms controversieel, maar altijd entertaining.

Bij elke uitgave wordt aangegeven wat de zuivere leestijd van het boek is. Dat is de tijd die het kost het hele boek te lezen, waarbij even uit het raam staren of koffie pakken natuurlijk niet meetelt. Zo wordt een boek lezen vergelijkbaar met een film kijken.

Elke abonnee krijgt bericht zodra het nieuwe boek klaar staat en kan dit daarna direct vanaf de website downloaden.

Een abonnement bij uitgeverij Vogelvrij kost € 25,00 per jaar en kan eenvoudig op de abonnementspagina afgesloten worden. Abonnementen worden niet automatisch verlengd.

Het abonnement gaat altijd in op de eerste dag van de maand waarop je het abonnement afsluit. Dat betekent dat na het afsluiten van het abonnement, het boek van die maand direct gedownload kan worden.

Opzeggen hoeft niet. Het abonnement verloopt automatisch na 1 jaar. Wel krijgt elke abonnee tijdig een seintje wanneer het abonnement bijna afloopt.

Boeken die verschijnen in de abonnementsperiode zijn gratis te downloaden voor abonnees. Voor boeken die verschenen zijn voordat het abonnement inging, vragen we een kleine vergoeding van € 3,50.

Stuur ons een e-mail op abonnementen@uitgeverijvogelvrij.nl of vul het contactformulier onderaan deze pagina in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Vragen over de boeken

Uitgeverij Vogelvrij maakt geen gebruik van kopieerbeveiligingen (ook wel Digital Rights Management of DRM genoemd). Ook plaatsen we geen onzichtbare informatie in de e-boeken waarmee de oorspronkelijke koper geïdentificeerd kan worden.Wij geloven namelijk niet dat piraterij wordt voorkomen door dit soort maatregelen. In plaats daarvan leggen kopieerbeveiligingen juist beperkingen op aan degenen die het boek legaal hebben verkregen.

In plaats daarvan bieden we een betaalbaar abonnement met e-boeken van hoge kwaliteit en vertrouwen we op de integriteit van de overgrote meerderheid van onze abonnees. Onze e-boeken kunnen op elke e-reader worden gelezen: overal en altijd.

We vragen degenen die toch in de verleiding komen om onze e-boeken illegaal te verspreiden om het volgende te overwegen: deze e-boeken zijn het resultaat van de creativiteit, inspiratie en harde werk van onze auteurs. Toon hen het respect dat ze verdienen en verspreid hun eigendommen niet illegaal.

Van elk boek is een inkijkexemplaar beschikbaar dat door iedereen van de desbetreffende pagina kan worden gedownload.

Een inkijkexemplaar bevat de eerste paar hoofdstukken van het boek. Om het volledige boek te lezen, is een abonnement nodig.

Alle te downloaden boeken zijn terug te vinden op de bibliotheekpagina en daar te downloaden.

Boeken kunnen ook rechtstreeks op de pagina van het betreffende boek worden gedownload.

Alle boeken die verschenen zijn tijdens de abonnementsperiode en alle gekochte boeken zijn terug te vinden op de boekenplank en daar onbeperkt te downloaden, ook wanneer de abonnementsperiode al is afgelopen.

Boeken kunnen ook rechtstreeks op de pagina van het betreffende boek worden gedownload.

Een e-boek overzetten naar een Apple iPhone of iPad

Zorg er eerst voor dat de iBooks-app is geïnstalleerd uit de App Store. Sluit het Apple-apparaat aan op de computer via de USB-kabel en start iTunes. Selecteer in het menu ‘Bestand’ van iTunes de optie ‘Toevoegen aan bibliotheek’. Navigeer nu naar het e-boek, selecteer het en druk op Ok. Dit voegt het boek toe aan de iTunes-boekenbibliotheek. Om het boek naar het toestel over te zetten, dient het apparaat in iTunes gesynchroniseerd te worden door de knop Synchroniseren te klikken

Een e-boek overzetten naar de Kobo Reader

Sluit de Kobo Reader aan op de computer met de USB-kabel en tik vervolgens op ‘Verbinding maken’ of ‘Bibliotheek beheren’ op het scherm van je Kobo Reader, waarna de Kobo Reader wordt weergegeven als een extra harde schijf (zowel op Mac als PC). Kopieer het .EPUB-bestand naar de hoofdmap van de Kobo. Nadat de kopieerbewerking is voltooid, kan de Kobo Reader ontkoppeld worden door met de rechtermuisknop op de naam van de harde schijf van de Kobo Reader in Explorer en ‘Eject’ in het popupmenu te kiezen. Op een Mac kan de Kobo Reader ontkoppeld worden door op het cirkeltje met het kruisje achter de naam van de harde schijf van de Kobo Reader in Finder te klikken en en te wachten tot deze uit de lijst verdwijnt.

Een e-boek overzetten naar de Sony Reader

Sluit de Sony Reader aan op de computer via de USB-kabel. Nadat de Sony Reader is aangesloten op de computer, wordt deze weergegeven als een extra harde schijf, meestal met de omschrijving “reader” (zowel op Mac als PC). Kopieer het e-boekbestand vervolgens naar de map ‘Database/Books’ van de Sony Reader. Nadat de kopieerbewerking is voltooid, kan de Sony Reader ontkoppeld worden door met de rechtermuisknop op de naam van de harde schijf van Sony Reader in Explorer en ‘Eject’ in het popupmenu te kiezen. Op een Mac kan de Sony Reader ontkoppeld worden door op het cirkeltje met het kruisje achter de naam van de harde schijf van de Sony Reader in Finder te klikken en en te wachten tot deze uit de lijst verdwijnt.

Een e-book overzetten naar de Kindle

De Kindle van Amazon gebruikt een ander e-boekformaat dan de overige e-readers. Om een gedownload boek op een Kindle te kunnen lezen moet het gedownloade e-boekbestand eerst worden geconverteerd naar het Amazon-formaat. Dit gaat het makkelijkst met het gratis te downloaden programma Amazon Kindle Previewer 3. Nadat het boek is geconverteerd kan het naar de Kindle worden overgezet door de Kindle op de computer aan te sluiten met de USB-kabel. De Kindle wordt dan weergegeven als een externe harde schijf. Kopieer het geconverteerde e-boekbestand (met de extensie .MOBI of .AZW) naar de map “Documents” op de Kindle. Nadat de kopieerbewerking is voltooid, kan de Kindle ontkoppeld worden door met de rechtermuisknop op de naam van de harde schijf van de Kindle in Explorer en ‘Eject’ in het popupmenu te kiezen. Op een Mac kan de Kindle ontkoppeld worden door op het cirkeltje met het kruisje achter de naam van de harde schijf van de Kindle in Finder te klikken en en te wachten tot deze uit de lijst verdwijnt.

Een e-book overzetten naar een andere e-reader

Raadpleeg de handleiding van het specifieke apparaat over het overzetten van bestanden naar dit apparaat. 

Misschien is er bij het downloaden van het e-boek iets misgegaan. Verwijder het boek weer van de e-reader en download het opnieuw van de boekenplank. Als na het overzetten van het nieuwe bestand de e-reader nog steeds het bestand niet kan lezen, dan ligt het probleem waarschijnlijk aan de e-reader zelf.

Hoewel al onze boeken uitvoerig worden gecontroleerd op taal- en spellingsfouten, kan een klein foutje er toch nog wel eens tussendoor glippen. Graag horen we dit zodat we de fout kunnen herstellen. Stuur ons in een dergelijk geval een bericht via het contactformulier onderaan deze pagina en vermeld daarbij om welk boek het gaat, wat de fout is en in welk hoofdstuk deze is aangetroffen. Het gecorrigeerde boek plaatsen we zo snel mogelijk op onze website en sturen we je uiteraard ook per e-mail toe. Alvast bedankt daarvoor.

Contact

Vragen, lid worden
of op de hoogte willen blijven?

gebruik dit formulier

Stuur ons een bericht

Vind ons op social-media.