Veelgestelde vragen

Vragen over het kopen van boeken en het BoekDozijn

Het abonnement of BoekDozijn is niet meer verkrijgbaar op de website. Bestaande abonnementen, boekdozijnen en vouchers kunnen nog wel ingewisseld worden, maar er kunnen geen nieuwe BoekDozijnen meer worden aangeschaft. E-boeken kunnen nog steeds voor € 4,00 op de website worden gekocht en met een Kobo-abonnement zijn ze zelfs gratis via bol/com/Kobo te downloaden.

Van elk boek dat verschijnt is er een inkijkexemplaar en een volledige versie. Als er nog tegoed is op het BoekDozijn, kan de volledige versie worden verkregen door te klikken op de knop “Aanschaffen”. Er wordt dan 1 tegoed van het BoekDozijn afgeschreven. Na bevestiging wordt het boek aan de boekenplank toegevoegd en kan het direct worden gedownload. Nadat er 12 verschillende boeken zijn aangeschaft, is het BoekDozijn verbruikt. Op de boekdozijn-pagina is te zien hoeveel boeken nog met het BoekDozijn kunnen worden aangeschaft.

Stuur ons een e-mail op klantenservice@uitgeverijvogelvrij.nl of vul het contactformulier onderaan deze pagina in en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Vragen over de digitale uitgaven

Uitgeverij Vogelvrij maakt geen gebruik van kopieerbeveiligingen (ook wel Digital Rights Management of DRM genoemd). Ook plaatsen we geen onzichtbare informatie in de e-boeken waarmee de oorspronkelijke koper geïdentificeerd kan worden.Wij geloven namelijk niet dat piraterij wordt voorkomen door dit soort maatregelen. In plaats daarvan leggen kopieerbeveiligingen juist beperkingen op aan degenen die het boek legaal hebben verkregen.

In plaats daarvan bieden we een betaalbaar abonnement met e-boeken van hoge kwaliteit en vertrouwen we op de integriteit van de overgrote meerderheid van onze abonnees. Onze e-boeken kunnen op elke e-reader worden gelezen: overal en altijd.

We vragen degenen die toch in de verleiding komen om onze e-boeken illegaal te verspreiden om het volgende te overwegen: deze e-boeken zijn het resultaat van de creativiteit, inspiratie en harde werk van onze auteurs. Toon hen het respect dat ze verdienen en verspreid hun eigendommen niet illegaal.

Uitgeverij Vogelvrij biedt elk boek aan in 3 formaten: epub, mobi en pdf.

ePub is het meest gangbare e-boekformaat en wordt gebruikt op vrijwel alle ereaders. Als je niet zeker weet welk formaat jouw ereader ondersteunt, dan kun je het beste eerst het ePub-bestand downloaden.

Mobi is het formaat dat gebruikt wordt door de Kindle e-readers en de Kindle app van Amazon. Ook veel oudere e-readers ondersteunen dit formaat. Als je een Kindle e-reader of de Kindle app gebruikt,of wanneer het ePub-bestand niet door jouw e-reader wordt herkend, probeer dan het mobi bestand te downloaden.

Als je geen e-reader hebt, dan is de pdf-versie het meest geschikt om te downloaden. Dit formaat kan op vrijwel elke computer en smartphone worden gelezen. Een pdf kan bovendien makkelijk worden uitgeprint om het boek ook van papier te kunnen lezen.

Van elk boek is een inkijkexemplaar beschikbaar dat door iedereen van de desbetreffende pagina kan worden gedownload.

Een inkijkexemplaar bevat de eerste paar hoofdstukken van het boek. Om het volledige boek te lezen, moet het worden aangeschaft. Een e-boek kan direct op de website worden gekocht, fysieke exemplaren zijn te koop via de reguliere en online boekwinkels.

Alle aangeschafte boeken zijn terug te vinden op de boekenplank en daar te downloaden.

Aangeschafte boeken kunnen ook rechtstreeks op de pagina van het betreffende boek worden gedownload.

Alle aangeschafte boeken zijn terug te vinden op de boekenplank en daar onbeperkt te downloaden.

Boeken kunnen ook rechtstreeks op de pagina van het betreffende boek worden gedownload.

Een e-boek overzetten naar een Apple iPhone of iPad (ePub)

Voor Apple producten download je eerst het boek in het ePub-formaat. Zorg er eerst voor dat de Books-app is geïnstalleerd uit de App Store. Sluit het Apple-apparaat aan op de computer via de USB-kabel en start iTunes (Windows) of Finder (Mac). Selecteer in het menu ‘Bestand’ de optie ‘Toevoegen aan bibliotheek’. Navigeer nu naar het e-boek, selecteer het en druk op Ok. Dit voegt het boek toe aan de iTunes-boekenbibliotheek. Om het boek naar het toestel over te zetten, dient het apparaat gesynchroniseerd te worden door de knop Synchroniseren te klikken.

Als de Books-app al geïnstalleerd staat op je iPhone of iPad, dan kun je het boek ook rechtstreeks downloaden op dat apparaat, door met de Safari-browser in te loggen en het ePub-bestand direct op dat apparaat te downloaden. Je kunt het hierna direct openen in de Books-app.

Een e-boek overzetten naar de Kobo Reader (ePub)

Voor de Kobo Reader download je eerst het boek in het ePub-formaat. Sluit de Kobo Reader aan op de computer met de USB-kabel en tik vervolgens op ‘Verbinding maken’ of ‘Bibliotheek beheren’ op het scherm van je Kobo Reader, waarna de Kobo Reader wordt weergegeven als een extra harde schijf (zowel op Mac als PC). Kopieer het .EPUB-bestand naar de hoofdmap van de Kobo. Nadat de kopieerbewerking is voltooid, kan de Kobo Reader ontkoppeld worden door met de rechtermuisknop op de naam van de harde schijf van de Kobo Reader in Explorer en ‘Eject’ in het popupmenu te kiezen. Op een Mac kan de Kobo Reader ontkoppeld worden door op het cirkeltje met het kruisje achter de naam van de harde schijf van de Kobo Reader in Finder te klikken en en te wachten tot deze uit de lijst verdwijnt.

Als je een Kobo-plus abonnement hebt, kun je het e-boek ook vinden door op de e-reader het boek te zoeken in de Kobo-bibliotheek.

Een e-boek overzetten naar de Sony Reader (ePub)

Voor de Sony Reader download je eerst het boek in het ePub-formaat. Sluit de Sony Reader aan op de computer via de USB-kabel. Nadat de Sony Reader is aangesloten op de computer, wordt deze weergegeven als een extra harde schijf, meestal met de omschrijving “reader” (zowel op Mac als PC). Kopieer het e-boekbestand vervolgens naar de map ‘Database/Books’ van de Sony Reader. Nadat de kopieerbewerking is voltooid, kan de Sony Reader ontkoppeld worden door met de rechtermuisknop op de naam van de harde schijf van Sony Reader in Explorer en ‘Eject’ in het popupmenu te kiezen. Op een Mac kan de Sony Reader ontkoppeld worden door op het cirkeltje met het kruisje achter de naam van de harde schijf van de Sony Reader in Finder te klikken en en te wachten tot deze uit de lijst verdwijnt.

Een e-book overzetten naar de Amazon Kindle (Mobi)

Voor een Kindle e-reader of de Kindle-app download je eerst het boek in het Mobi-formaat. Het boek kan naar de Kindle worden overgezet door de Kindle op de computer aan te sluiten met de USB-kabel. De Kindle wordt dan weergegeven als een externe harde schijf. Kopieer het e-boekbestand naar de map “Documents” op de Kindle. Nadat de kopieerbewerking is voltooid, kan de Kindle ontkoppeld worden door met de rechtermuisknop op de naam van de harde schijf van de Kindle in Explorer en ‘Eject’ in het popupmenu te kiezen. Op een Mac kan de Kindle ontkoppeld worden door op het cirkeltje met het kruisje achter de naam van de harde schijf van de Kindle in Finder te klikken en en te wachten tot deze uit de lijst verdwijnt.

Een e-book overzetten naar een andere e-reader

Raadpleeg de handleiding van het specifieke apparaat over het overzetten van bestanden naar dit apparaat.

Misschien is er bij het downloaden van het e-boek iets misgegaan. Verwijder het boek weer van de e-reader en download het opnieuw van de boekenplank. Als na het overzetten van het nieuwe bestand de e-reader nog steeds het bestand niet kan lezen, dan ligt het probleem waarschijnlijk aan de e-reader zelf.

Hoewel al onze boeken uitvoerig worden gecontroleerd op taal- en spellingsfouten, kan een klein foutje er toch nog wel eens tussendoor glippen. Graag horen we dit zodat we de fout kunnen herstellen. Stuur ons in een dergelijk geval een bericht via het contactformulier onderaan deze pagina en vermeld daarbij om welk boek het gaat, wat de fout is en in welk hoofdstuk deze is aangetroffen. Het gecorrigeerde boek plaatsen we zo snel mogelijk op onze website en sturen we je uiteraard ook per e-mail toe. Alvast bedankt daarvoor.

Vragen over de gedrukte uitgaven

Ja dat kan. Omdat er toch veel vraag was naar gedrukte exemplaren hebben we besloten alle boeken die vanaf april 2021 uitkomen ook beschikbaar te stellen als fysiek boek. 

Op de boekpagina staat boven de cover een knop met de test “Koop de paperback”. Deze opent een nieuwe pagina met daarin links naar verschillende boekwinkels waar de gedrukte versies te bestellen zijn. 

Met ingang van januari 2022 zijn onze boeken ook in de reguliere boekwinkels verkrijgbaar.

Print-on-demand is de nieuwe manier van boeken uitgeven. In plaats van een voorraad aan te leggen, worden boeken pas gedrukt op het moment dat ze worden besteld. Omdat er geen voorraad aangehouden hoeft te worden en de boeken rechtstreeks naar de koper worden verstuurd, zijn print-on-demand boeken vaak goedkoper. Een nadeel van print-on-demand boeken is dat het een paar dagen langer duurt voordat de bestelling op de deurmat belandt.

Zodra een boek beschikbaar is als fysiek exemplaar verschijnt er op de pagina van dat betreffende boek een link boven de boekomslag. Door op deze link te klikken ga je naar een nieuwe pagina, met verschillende links waar het fysieke boek besteld kan worden.

Afhankelijk van de dikte van het boek kost een gedrukt exemplaar bij Amazon.de tussen de € 7,95 en € 9,95. In Nederlandse en Belgische boekwinkels ligt de prijs tussen de € 11,95 en € 13,95. De reden voor dit prijsverschil is dat in Nederland en België er meerdere partijen zijn die een deel van de verkoopprijs claimen. Hier kunnen we als uitgeverij helaas niets aan veranderen.

De inhoud van de boeken is gelijk en als uitgeverij verdienen we aan elk boekje ongeveer hetzelfde, ongeacht via welk verkoopkanaal u het aanschaft. Wel is de drukkwaliteit bij de Nederlandse en Belgische verkoopkanalen over het algemeen beter dan de drukkwaliteit van de boeken op Amazon.de.

Bij het afrekenen op Amazon.de staat een iets lagere prijs dan genoemde € 7,95-9,95. Dat komt omdat in eerste instantie de prijs getoond wordt inclusief de Duitse BTW (6%). Wanneer het boek naar Nederland wordt verstuurd, wordt bij het afrekenen de prijs inclusief de Nederlandse BTW (9%) getoond.

Op Amazon.de bieden wij onze boeken aan via Amazon’s eigen Kindle Direct Publishing. Op Amazon.nl vind je de versie die ook op bijvoorbeeld Bol.com verkrijgbaar is. Meer informatie over het prijsverschil vind je in het onderwerp “Wat kosten de gedrukte boeken?”

Het is ook mogelijk dat op Amazon.nl nog duurdere versies van onze uitgaven verschijnen. Deze worden dan niet verkocht door Amazon zelf, maar door een externe verkoper.

Om te voorkomen dat je teveel betaalt, vind je op  deze website altijd de link naar de goedkoopste versie op Amazon.de.

Contact

Toch nog een andere vraag?

gebruik dit formulier

Stuur ons een bericht

Volg ons op social-media.