Veelgestelde vragen

Vragen over het abonnement

Uitgeverij Vogelvrij publiceert elke maand minimaal 1 nieuw boek speciaal voor abonnees. Soms vermakelijk, soms romantisch, soms controversieel, maar altijd entertaining. Met een abonnement kunnen 12 verschillende boeken worden gedownload. Dat kan elk nieuw boek zijn, maar het hoeft niet. Mocht het nieuwe boek – na lezing van de beschrijving of het inkijkexemplaar – niet aanspreken, schaf dan niet de volledige versie aan.

Bij elke uitgave wordt aangegeven wat de zuivere leestijd van het boek is. Dat is de tijd die het kost het hele boek te lezen, waarbij even uit het raam staren of koffie pakken natuurlijk niet meetelt. Zo wordt een boek lezen vergelijkbaar met een film kijken.

Elke abonnee krijgt bericht zodra er een nieuw boek klaar staat en kan dit daarna direct vanaf de website downloaden.

Een abonnement bij uitgeverij Vogelvrij kost € 25,00 en kan eenvoudig op de abonnementspagina afgesloten worden. Een abonnement verloopt vanzelf wanneer er 12 verschillende boeken zijn gedownload.

Het abonnement gaat altijd in direct nadat het is afgesloten. Dat betekent dat na het afsluiten van het abonnement, er direct 12 verschillende boeken kunnen worden gedownload.

Opzeggen hoeft niet. Het abonnement verloopt automatisch nadat er 12 verschillende boeken zijn gedownload.

Van elk boek dat verschijnt is er een inkijkexemplaar en een volledige versie. De volledige versie kan worden gedownload na het klikken op de knop “Aanschaffen”. Na bevestiging wordt het boek aan de boekenplank toegevoegd en kan het direct worden gedownload. Nadat er 12 verschillende boeken zijn aangeschaft, is het abonnement verlopen. Op de abonnementspagina is te zien hoeveel boeken nog met het abonnement kunnen worden aangeschaft.

Stuur ons een e-mail op abonnementen@uitgeverijvogelvrij.nl of vul het contactformulier onderaan deze pagina in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Vragen over de boeken

Uitgeverij Vogelvrij maakt geen gebruik van kopieerbeveiligingen (ook wel Digital Rights Management of DRM genoemd). Ook plaatsen we geen onzichtbare informatie in de e-boeken waarmee de oorspronkelijke koper geïdentificeerd kan worden.Wij geloven namelijk niet dat piraterij wordt voorkomen door dit soort maatregelen. In plaats daarvan leggen kopieerbeveiligingen juist beperkingen op aan degenen die het boek legaal hebben verkregen.

In plaats daarvan bieden we een betaalbaar abonnement met e-boeken van hoge kwaliteit en vertrouwen we op de integriteit van de overgrote meerderheid van onze abonnees. Onze e-boeken kunnen op elke e-reader worden gelezen: overal en altijd.

We vragen degenen die toch in de verleiding komen om onze e-boeken illegaal te verspreiden om het volgende te overwegen: deze e-boeken zijn het resultaat van de creativiteit, inspiratie en harde werk van onze auteurs. Toon hen het respect dat ze verdienen en verspreid hun eigendommen niet illegaal.

Uitgeverij Vogelvrij biedt elk boek aan in 3 formaten: epub, mobi en pdf.

ePub: is het meest gangbare e-boekformaat en wordt gebruikt op vrijwel alle ereaders. Als je niet zeker weet welk formaat jouw ereader ondersteunt, dan kun je het beste eerst het ePub-bestand downloaden.

Mobi: Dit is het formaat dat gebruikt wordt door de Kindle e-readers en de Kindle app van Amazon. Ook veel oudere e-readers ondersteunen dit formaat. Als je een Kindle e-reader of de Kindle app gebruikt,of wanneer het ePub-bestand niet door jouw e-reader wordt herkend, probeer dan het mobi bestand te downloaden.

PDF: Als je geen e-reader hebt, dan is de pdf-versie het meest geschikt om te downloaden. Dit formaat kan op vrijwel elke computer en smartphone worden gelezen. Een pdf kan bovendien makkelijk worden uitgeprint om het boek toch van papier te kunnen lezen.

Van elk boek is een inkijkexemplaar beschikbaar dat door iedereen van de desbetreffende pagina kan worden gedownload.

Een inkijkexemplaar bevat de eerste paar hoofdstukken van het boek. Om het volledige boek te lezen, is een abonnement nodig.

Alle aangeschafte boeken zijn terug te vinden op de boekenplank en daar te downloaden.

Aangeschafte boeken kunnen ook rechtstreeks op de pagina van het betreffende boek worden gedownload.

Alle aangeschafte boeken zijn terug te vinden op de boekenplank en daar onbeperkt te downloaden, ook wanneer het abonnement al is verlopen.

Boeken kunnen ook rechtstreeks op de pagina van het betreffende boek worden gedownload.

Een e-boek overzetten naar een Apple iPhone of iPad (ePub)

Voor Apple producten download je eerst het boek in het ePub-formaat. Zorg er eerst voor dat de Books-app is geïnstalleerd uit de App Store. Sluit het Apple-apparaat aan op de computer via de USB-kabel en start iTunes. Selecteer in het menu ‘Bestand’ van iTunes de optie ‘Toevoegen aan bibliotheek’. Navigeer nu naar het e-boek, selecteer het en druk op Ok. Dit voegt het boek toe aan de iTunes-boekenbibliotheek. Om het boek naar het toestel over te zetten, dient het apparaat in iTunes gesynchroniseerd te worden door de knop Synchroniseren te klikken.

Als de Books-app al geïnstalleerd staat op je iPhone of iPad, dan kun je het boek ook rechtstreeks downloaden op dat apparaat, door met de Safari-browser in te loggen en het ePub-bestand direct op dat apparaat te downloaden. Je kunt het hierna direct openen in de Books-app.

Een e-boek overzetten naar de Kobo Reader (ePub)

Voor de Kobo Reader download je eerst het boek in het ePub-formaat. Sluit de Kobo Reader aan op de computer met de USB-kabel en tik vervolgens op ‘Verbinding maken’ of ‘Bibliotheek beheren’ op het scherm van je Kobo Reader, waarna de Kobo Reader wordt weergegeven als een extra harde schijf (zowel op Mac als PC). Kopieer het .EPUB-bestand naar de hoofdmap van de Kobo. Nadat de kopieerbewerking is voltooid, kan de Kobo Reader ontkoppeld worden door met de rechtermuisknop op de naam van de harde schijf van de Kobo Reader in Explorer en ‘Eject’ in het popupmenu te kiezen. Op een Mac kan de Kobo Reader ontkoppeld worden door op het cirkeltje met het kruisje achter de naam van de harde schijf van de Kobo Reader in Finder te klikken en en te wachten tot deze uit de lijst verdwijnt.

Een e-boek overzetten naar de Sony Reader (ePub)

Voor de Sony Reader download je eerst het boek in het ePub-formaat. Sluit de Sony Reader aan op de computer via de USB-kabel. Nadat de Sony Reader is aangesloten op de computer, wordt deze weergegeven als een extra harde schijf, meestal met de omschrijving “reader” (zowel op Mac als PC). Kopieer het e-boekbestand vervolgens naar de map ‘Database/Books’ van de Sony Reader. Nadat de kopieerbewerking is voltooid, kan de Sony Reader ontkoppeld worden door met de rechtermuisknop op de naam van de harde schijf van Sony Reader in Explorer en ‘Eject’ in het popupmenu te kiezen. Op een Mac kan de Sony Reader ontkoppeld worden door op het cirkeltje met het kruisje achter de naam van de harde schijf van de Sony Reader in Finder te klikken en en te wachten tot deze uit de lijst verdwijnt.

Een e-book overzetten naar de Amazon Kindle (Mobi)

Voor een Kindle e-reader of de Kindle-app download je eerst het boek in het Mobi-formaat. Het boek kan naar de Kindle worden overgezet door de Kindle op de computer aan te sluiten met de USB-kabel. De Kindle wordt dan weergegeven als een externe harde schijf. Kopieer het e-boekbestand naar de map “Documents” op de Kindle. Nadat de kopieerbewerking is voltooid, kan de Kindle ontkoppeld worden door met de rechtermuisknop op de naam van de harde schijf van de Kindle in Explorer en ‘Eject’ in het popupmenu te kiezen. Op een Mac kan de Kindle ontkoppeld worden door op het cirkeltje met het kruisje achter de naam van de harde schijf van de Kindle in Finder te klikken en en te wachten tot deze uit de lijst verdwijnt.

Een e-book overzetten naar een andere e-reader

Raadpleeg de handleiding van het specifieke apparaat over het overzetten van bestanden naar dit apparaat.

Misschien is er bij het downloaden van het e-boek iets misgegaan. Verwijder het boek weer van de e-reader en download het opnieuw van de boekenplank. Als na het overzetten van het nieuwe bestand de e-reader nog steeds het bestand niet kan lezen, dan ligt het probleem waarschijnlijk aan de e-reader zelf.

Hoewel al onze boeken uitvoerig worden gecontroleerd op taal- en spellingsfouten, kan een klein foutje er toch nog wel eens tussendoor glippen. Graag horen we dit zodat we de fout kunnen herstellen. Stuur ons in een dergelijk geval een bericht via het contactformulier onderaan deze pagina en vermeld daarbij om welk boek het gaat, wat de fout is en in welk hoofdstuk deze is aangetroffen. Het gecorrigeerde boek plaatsen we zo snel mogelijk op onze website en sturen we je uiteraard ook per e-mail toe. Alvast bedankt daarvoor.

Contact

Toch nog een andere vraag?

gebruik dit formulier

Stuur ons een bericht

Vind ons op social-media.