Miep Oranje

De fictieve waarheid achter haar verdwijning

Let op: digitale edities zijn veel milieuvriendelijker en veel goedkoper dan papieren versies.

Elk boek is op deze website als e-boek te koop voor maar 4 euro. En voor 25 euro heb je er zelfs 12. Het voordeel van e-boeken is dat je ze kunt lezen op een e-reader, maar ook op een smartphone, een laptop of een tablet. Nog afgezien van de enorme aanslag die papieren boeken doen op het milieu — en op verhuizers en erfgenamen — heeft digitaal lezen naast de gunstige prijs nog veel meer voordelen: je kunt lezen in het donker, je hoeft geen zware boeken mee te slepen, je kunt gemakkelijk passages of namen opzoeken en je kunt de letters groter of kleiner maken.

Grotere aantallen van zowel de e-boeken als de gedrukte versies (50 exemplaren of meer – dit mogen meerdere titels zijn) kunnen met een aanzienlijke korting rechtstreeks bij de uitgeverij besteld worden, via het contactformulier onderaan deze pagina.

andere boeken in

Tweede Wereldoorlog

In liefde en oorlog

De gebeurtenissen in de boeksical ‘In liefde en oorlog’ zijn in een andere toon gezet dan veel andere literaire producties over die tijd. De personages zijn niet slecht of goed en niet laf of dapper. Ze proberen te overleven, daar gaat het om. In het dagelijks leven groeit ondertussen het besef dat er iets onvoorstelbaars gaande is in de werkkampen in Duitsland. En zelfs in die krampachtige situatie kan een Duitse officier verliefd worden op een Nederlands meisje dat joods is….

Grafschennis

Drie Nederlandse oorlogsschepen worden op 27 februari 1942 in de Javazee tot zinken gebracht, met honderden slachtoffers tot gevolg. Stoker Jelle overleeft de aanval, verblijft de rest van de oorlog in een jappenkamp in Indië en keert dan terug naar Nederland. De wrakken liggen vervolgens decennia lang onaangeroerd op de bodem van de zee, maar blijken dan opeens verdwenen zijn. Het gerucht gaat dat ze voor hun waardevolle metalen verkocht zijn aan Chinese handelaren. Jelle zoekt een leven lang naar de waarheid…

Niet de moffen maar de mensen

Het verhaal van de zoon van een NSB’er die er in de loop van zijn leven achter komt dat hij misschien nog wel fouter is dan zijn vader. Mensen wijzen naar elkaar en naar het verleden – leert hij – het zou waarschijnlijk beter zijn als ze beseffen dat het daar uiteindelijk niet veel mee te maken heeft. Het waren niet de moffen, het zijn de mensen.

Contact

Vragen?

gebruik dit formulier

Stuur ons een bericht

Volg ons op social-media.