Miep Oranje ebook cover

ROMANTIEK - Gijs Muller

Miep Oranje

(ongeveer 1 uur zuivere leestijd)

De verdwijning van verraadster Miep Oranje uit Soest is een van de grootste mysteries van de Tweede Wereldoorlog. Tientallen verzetsmensen en onderduikers zijn verraden door de charmante studente Miep Oranje. In sommige publicaties is sprake van tweehonderd slachtoffers.

Na de oorlog deden er allerlei wilde verhalen de ronde. Zo zou Miep na haar gevangenneming in mei 1945 ondervraagd zijn door de Britse inlichtingenofficier majoor Windham Wright met wie ze een verhouding kreeg; met hem zou ze naar Kenia en Tanzania zijn vertrokken. Elders wordt beweerd dat Miep na de oorlog vanwege haar talenkennis in Duitsland gerekruteerd zou zijn door de CIA. Zij zou daar in het huwelijk zijn getreden met een Amerikaanse officier en later met hem naar de VS zijn vertrokken.

Het verhaal dat beschreven staat in dit korte boekje Miep Oranje is fictie en speculatie, vrij gebaseerd op al die tegenstrijdige publicaties.

andere e-boeken in

Romantiek

Ode Parfum

De jonge jaren van een groot talent. De romantisch jeugdherinneringen van de getalenteerde Isabel, die vlak voor haar dood de eerste twintig jaar van haar leven als een film aan zich voorbij ziet trekken.

Contact

Vragen?

Vind ons op social-media.

gebruik dit formulier

Stuur ons een bericht